Учасники Міжнародної конференції географів-урбаністів відвідали Музей Голокосту

28 вересня  до Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» та Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» завітали учасники VII-ої міжнародної конференції географів-урбаністів. Цього року конференція відбувалася у трьох містах – Києві, Дніпрі та Кривому Розі - та була присвячена тематиці трансформації міського простору у пост-комуністичних країнах. До міста над Дніпром приїхали відомі вчені-географи з усіх куточків світу.

Організація цієї події у нашому місті була б неможливою без титанічної праці професора Любові Зеленської, завідувача кафедри фізичної та економічної географії ДНУ імені Олеся Гончара. Багато у чому саме завдяки цій людині авторитетний форум відбувався саме у Дніпрі, а наше місто вчергове підтвердило репутацію культурного та наукового хабу.

Зранку учасники конференції оглянули постійну експозицію Музею Голокосту, екскурсію яким проводили керівник наукового відділу Музею д-р Єгор Врадій і заступник керівника відділу д-р Денис Шаталов. Екскурсія у тому числі стала спробою поглянути на єврейський мікрокосм у вимірі Катеринослава-Дніпропетровська-Дніпра та його історію у ХІХ – ХХ ст.

Після екскурсії розпочалася робота наукової конференції, яку гостинно приймали Інститут «Ткума» та КДЦ «Менора». У перерві між засіданнями учасники Конференції мали можливість ознайомитись із матеріалами мобільної освітньої виставки та новими виданнями Інституту «Ткума».