Освітні заходи Інституту "Ткума" в Одесі

03 квітня в Одесі проходили педагогічні семінари та практичні заняття, організовані Інститутом «Ткума» і Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», з історії Другої світової війни та Голокосту. 

У співпраці з Одеським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти було організовано обласний та міський педагогічні семінари, учасниками яких стали вчителі історії та української мови і літератури. Директор Інституту «Ткума» і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак провів заняття з методики викладання історії Другої світової війни і Голокосту на уроках історії. Обговорювались питання реформи історичної освіти, нових навчальних програм і підручників.

Для учнів 9 класу СШ № 35 було проведено урок зі всесвітньої історії. Школярі отримали можливість попрацювати з новим авторським підручником д-ра Щупака та познайомитися з новими підходами до вивчення історії.

Науковий співробітник Інституту «Ткума» Валентин Рибалка провів урок з історії Голокосту для старшокласників. Заняття супроводжувалося демонстрацією мобільних виставок та освітніх плакатів Інституту «Ткума», присвячених Голокосту в Одесі та подвигу Праведників народів світу. Для молодших учнів було організоване заняття з виховання толерантності, яке провела координатор освітніх програм Ірина Піскарьова.