Педагогічний семінар Інституту "Ткума" у Сумах

11 квітня у м. Суми Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» було проведено семінар з проблем вивчення історії Другої світової війни та Голокосту в школах, реформ історичної освіти в Україні (нових викликів, стандартів, програм та підручників). Проводили семінар директор Інституту «Ткума» і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак та координатор освітніх програм Інституту «Ткума» Ірина Піскарьова.

Ідея проведення освітнього заходу була підтримана Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та науково-методичний центром управління освіти Сумської міської ради, а місцем проведення обрано Сумську гімназію №1 Сумської міської ради.

Під час педагогічного семінару, учасниками якого стали вчителі історії загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів міста та області, були розглянуті питання історичної пам'яті про Другу світову війну і Голокост, їх відображення у музеях та на сторінках шкільних підручників, історії геноцидів у контексті історії України та всесвітньої історії. Окрему увагу було приділено розгляду проекту «Нова українська школа»; українського та європейського досвіду підручникотворення та сучасних електронних (мультимедійних) підручників історії.

За матеріалами Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти