Урочисті заходи до вшанування пам’яті жертв Голокосту у Дніпрі

15 жовтня Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» проводять заходи, присвячені річниці масових розстрілів євреїв у Дніпропетровську в роки Другої світової війни. Жертвами нацистської політики знищення у нашому місті стали, за різними підрахункам, від 11 до 13 тисяч людей.

О 12:00 у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбудеться Церемонія вшанування пам’яті жертв Голокосту у Дніпрі, за участі представників органів влади, освітніх установ, національних громад міста.

О 12:30 у рамках Дніпровського історичного клубу відбудеться презентація українського видання книги П. Глуховського і М.  Ковальського «Апте» та зустріч із автором перекладу, істориком д-ром Єгором Врадієм. Книга присвячена трагічній долі талановитого єврейського юнака-художника, який загинув під час Голокосту.

 Вхід на заходи вільний.

Чекаємо на Вас за адресою: м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4, Культурно-діловий центр «Менора», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», 3-й поверх (біля діорами «Бабин Яр»).

За додатковою інформацією звертайтеся за тел.: 056-717-70-17.