Запрошуємо на заняття Дніпровського історичного клубу

Дорогі друзі! Запрошуємо Вас на лекцію та презентацію книги, яку проведе історик д-р Геннадій Виноградов (Дніпровський гуманітарний університет). Тема заняття – «Юдейські інтелектуальні сантименти християнського Середньовіччя».

Чи знаєте Ви, що середньовічна християнська цивілізація, поряд із орієнтацією на античну спадщину, була тісно пов’язана з потужними традиціями юдаїзму? Насамперед, це стосувалося питань монотеїзму й включення значної кількості юдейської історико-культурної спадщини до власного доробку, форм організації влади та ін. Саме за юдейськими лінгвістичними зразками зусиллями анонімних християнських інтелектуалів утворено велику кількість топонімів, етнонімів, імен, поряд із використанням прямо запозичених зі Старого Заповіту. Аналізуючи стародавні хроніки та літописи, історик розповість про ці та інші цікаві, але невідомі раніше сюжети.

Чекаємо на Вас 24 лютого о 13:00 за адресою: м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4, Центр «Менора», відеозала (3-й поверх, ліфт Б). Вхід вільний.