Меморіальний комплекс «Концентраційний табір Дахау» шукає людей, які вижили у концтаборі Дахау

ШАНОВНІ КОЛЕГИ! Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» і Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» звертаються до академічних та освітніх партнерів, музейних та дослідницьких інституцій, усіх зацікавлених історією.

У травні 2020 р. Меморіальний комплекс «Концентраційний табір Дахау» (Німеччина) проводитиме урочисті заходи, присвячені 75-й річниці звільнення концентраційного табору. Ключовою подією стане вшанувальна церемонія за участі колишніх в’язнів та визволителів табору.

Якщо Ви знаєте людей, яким вдалося вижити під час перебування у концтаборі Дахау чи його таборах-відділеннях, будемо вдячні Вам за цю інформацію, яку просимо надсилати на електронну пошту Інституту «Ткума»: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або повідомляти за телефоном +380504522163 (нд-пт, з 10:00 до 18:00).

Усі отримані дані будуть передані до Меморіального комплексу «Концентраційний табір Дахау». Його співробітники зконтактують з колишніми в’язнями для офіційного запрошення для участі в офіційних заходах у 2020 р.