Презентація документального фільму Юрія Горульова «Книга проклять. Щоденник Беньяміна Берковича»

17 квітня о 18:00 у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбудеться показ документального фільму про Голокост «Книга проклять. Щоденник Беньяміна Берковича» і зустріч із автором – білоруським режисером, лауреатом премії «За духовне Відродження» Юрієм Горульовим.

У 2005 році в архіві Єврейського історичного інституту Варшави був виявлений щоденник Беньяміна Берковича, одного з в'язнів Новогрудського гетто в Білорусі. Перед ліквідацією гетто автор щоденника передав його поляку, своєму довоєнному знайомому, і попросив зберегти. Після війни, з ризиком для родини, Ромуальд Пеляховскій (так звали знайомого) під час репатріації таємно вивіз щоденник до Польщі і передав його до Єврейського історичного інституту. У фільмі автор розкриває ще одну сторінку з історії Голокосту на території Білорусі і намагається дослідити ставлення різних поколінь ізраїльських євреїв до антисемітизму і питань помсти в сьогоднішніх умовах. Разом із режисером по слідах долі Берковича йдуть Майкл Каган, інженер з Ізраїлю, і Тамара Вершицька, директор історичного музею Новогрудка.

Чекаємо на Вас за адресою: м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4/26, Центр «Менора», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», відеозала (3-й поверх, ліфт Б).

Вхід вільний. Довідки за телефоном: 050-452-21-63