Відкриття художнього проекту Андрія Достлєва та Лії Достлєвої

Шановні друзі!

Запрошуємо Вас на відкриття художнього проекту Андрія Достлєва та Лії Достлєвої «Мені досі соромно викидати їжу. Бабуся розповідала мені про Голодомор».

Захід відбудеться 13 червня о 18.00 у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», 2-й поверх. Вхід вільний!

 

Андрій Достлєв — художник, дослідник фотографії. Стипендист програм Gaude Polonia, KulturKontakt Austria та ін. З 2012-го року мешкає в Польщі. Учасник виставок в Україні, Польщі, Чехії, Франції, Австрії, Італії, Норвегії, Турції та ін. Сайт http://dostliev.org

Лія Достлєва — художниця, есеїстка, антропологіня культури. Стипендистка Gaude Polonia. Досліджує репрезентацію difficult knowledge і емпатію на кафедрі етнології і антропології культури при Університеті ім. Адама Міцкевича в Познані. З 2014-го року мешкає в Польщі. Учасниця виставок в Україні, Польщі, Литві, Чехії, Австрії, Італії, Іспанії, Нідерландах та ін. Сайт http://www.liadostlieva.org

Як художники і дослідники, вони довгий час працюють з темою пам’яті і пост-пам’яті, аналізуємо можливості репрезентації травматичного досвіду і досвіду вразливих груп засобами мистецтва, реалізовують проекти, пов‘язані з міським простором і його міфологізацією.

Проект "Мені досі соромно викидати їжу. Бабуся розповідала мені про Голодомор" (2018) присвячено пост-травмі Голодомору. Проект був показаний у Малій Галереї Мистецького Арсеналу в Києві, в Westergasfabriek в Амстердамі, увійшов до короткого списку UNSEEN Dummy Award (Нідерланди), отримав перше місце на конкурсі Ukrainian Dummy Award і зараз готується друком у видавництві Родовід.