Запрошуємо на тематичні заняття, присвячені історії Голокосту у Дніпропетровську

Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» запрошують навчальні заклади Дніпра відвідати у період 10 – 31 жовтня 2019 р. тематичні заняття, присвячені історії Голокосту у Дніпропетровську.

 

 13 – 14 жовтня 1941 р. у Дніпропетровську відбулися найбільші масові розстріли, жертвами яких стали від 11 до 13 тисяч євреїв. Ця акція масового убивства, здійснена німецькими нацистами, стала першою проте не останньою з числа заходів тотального терору проти єврейських мешканців міста. Загалом, за підрахунками дослідників жертвами нацистського геноциду у Дніпропетровську стали від 17 до 20 тис. людей.

Протягом інтерактивного заняття учні та студенти зможуть дізнатися про перебіг та масштаби трагедії євреїв Дніпропетровська, особливості, напрямки та форми нацистської антисемітської пропаганди в місті та загалом на теренах окупованої України, подвиг рятівників євреїв та збереження памяті про них.

Інтерактивне заняття з учнями проведуть наукові співробітники Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», зокрема автори книги «Голокост у Дніпропетровську» Детальніше про неї за посиланням http://tkuma.dp.ua/ua/publikacy-tkuma/nauchnie-izdaniya/580-holokost-u-dnipropetrovsku ).

Тривалість заняття – до 1 год. Участь у занятті безкоштовна.

Попередній запис групи для участі у занятті можливий за номером телефону 0504522163, або (056) 717 – 70 -16 (нд-пт, з 10:00 до 18:00).