Запрошуємо на Міжнародну конференцію-вебінар «Пам’ятаючи минуле: написання наукових робіт та викладання історії Голокосту в наші дні»

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у Міжнародній конференції-вебінарі «Пам’ятаючи минуле: написання наукових робіт та викладання історії Голокосту в наші дні», присвячену пам’яті видатного науковця, гарного друга та партнера Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», професора Пола Левіна.

Під час візиту вченого до Дніпра у 2013 р. виникла ідея зробити український варіант відомого навчального посібника Стефана Брухфельда і Пола Левіна «“Перекажіть це дітям вашим…”: Книга про Голокост в Європі 1933–1945». Перше його видання, яке вийшло 20 років тому, згодом було перекладене багатьма мовами. Дотепер посібник залишається високоефективним освітнім інструментом та платформою для дітей, батьків, вчителів, шкіл та університетів. У кожній із десятків країн, де була видана книга, до неї включався спеціальний розділ, написаний місцевими істориками про особливості Голокосту в цій країні.

У 2018 р. книга вперше була видана Інститутом «Ткума» українською мовою зі спеціальним розділом, який написав д-р Ігор Щупак, присвяченим історії єврейського народу та трагедії Голокосту на українських теренах. Зараз цей навчальний посібник, рекомендований Міністерством освіти і науки України, користується великою популярністю серед українських освітян.

У конференції братимуть участь фахівці з теми Голокосту та студій пам’яті, зокрема: проф. Омер Бартов (Університет Брауна, США), проф. Стефан Брухфельд (Уппсальський університет, Швеція), Ірина Радченко (Інститут «Ткума», Україна), проф. Алвін Розенфельд (Університет Індіани, США).

 Захід відбудеться 07 грудня о 18:00 за Києвом (о 17:00 за Центрально-європейським / 11:00 за Східним часом). Конференція проходитиме онлайн, у форматі zoom. Мова заходу – англійська, переклад не передбачено. Для участі запрошуємо усіх бажаючих. Реєстрація відкрита за посиланням.

Детальніше з програмою заходу можна ознайомитися за посиланням.

З усіх питань звертайтеся за електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (Elena Medvedev, Head of The Initiative Paul A. Levine Library).