У Дніпрі завершився дебатний турнір "Dnipro Open - 2018"

25 лютого у Дніпрі завершився дебатний турний для школярів "Dnipro Open 2018", проведений громадською організацією “New Vision” за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, Інституту "Ткума" і Музею Голокосту.

Учасниками дебатного турніру стали понад 150 кращих представників учнівської молоді та їх педагогів-наставників, які продемонстрували надзвичайно високий рівень майстерності у дебатах. Серед членів журі у фіналі дебатів, який проходив приміщенні Дніпропетровської облдержадміністрації, були науковий співробітник Інституту «Ткума» Владислав Базилевський і д-р Ігор Щупак.

«Для мене і моїх колег було честю підтримати реалізацію проекту, а також нагородити переможців із студентської молоді та їх наставників – дякуючи спільному проекту інституту "Ткума", ФЄО і Яд Вашем "Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності" – підкреслив д-р Ігор Щупак. – Беззмінний лідер і натхненник дебатного турніру Олена Зима говорила, зокрема, про те, що наступного року на дебатах ще більша увага буде приділена питанням війни - нинішньої (тема "гібридної війни" проти України була на фіналі турніру), Другої світової і Голокосту. А гість турніру з Нідерландів підтвердив, що саме критичне мислення може допомогти українцям різного етнічного походження протистояти ворожій пропаганді та стверджувати в Україні загальнолюдські цінності. Для цього й вчиться наша чудова молодь».