Курс лекцій проф.Й.Петровського-Штерна розпочався в Інституті "Ткума"

3 вересня в Інституті "Ткума" стартував курс лекцій професора єврейської історії Північно-Західного університету, філолога, перекладача, почесного доктора Національного університету «Києво-Могилянська академія» Йоханана Петровського-Штерна (Чикаго, США) «ЄВРЕЇ ТА УКРАЇНЦІ: ТИСЯЧОЛІТТЯ СПІВІСНУВАННЯ. ЧАСТИНА ІІ. 1917-2017 РР. ». Організаторами курсу є Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», проект "Вивчення Голокосту в Україні для формування атмосфери толерантності", Міжнародний гуманітарно-педагогічний інститут «Бейт-Хана» за підтримки Ukrainian-Jewish Encounter.

Протягом 8 інтерактивних лекцій учасники знайомитимуться з єврейською історією, дізнаватимуться нові цікаві факти з українсько-єврейських відносин у ХХ - початку ХХІ століть, вчитимуться аналізувати джерела та ставити питання. Учасники дізнаються про відносини між лідерами єврейських національно-демократичних партій та українськими націонал-демократами в Українській Народній Республіці та Західноукраїнській Народній Республіці, обговорять, як коренізація привела євреїв до української культури, зупиняться на складних питаннях Голокосту та інших актуальних проблемах з історії українсько-єврейських взаємин. 

А після успішного завершення курсу найактивнішим студентам буде вручено офіційний сертифікат. Курс триватиме до 14 вересня.