Інститут «Ткума» взяв участь у ювілейному 25-му «Форумі видавців» у Львові

22 вересня у рамках Форуму видавців, що тривав у Львові протягом 19–23 вересня, відбулася презентація нових видань Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», присвячена історії Другої світової війни, Голокосту та іншим геноцидам в контексті творення українського національного наративу.

Під час заходу керівник наукового відділу Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-р Єгор Врадій ознайомив присутніх з новими виданнями Інституту «Ткума», серед яких – Ю. Славік «Шлях до Аушвіцу: Голокост на Закарпатті» – дослідження долі закарпатських євреїв у роки Другої світової війни; О. Гончаренко «Голокост на теренах Райхскомісаріату “Україна” у вітчизняному історіографічному дискурсі (1941–2016 рр.)» – одна з перших спроб історіографічного аналізу досягнень українських вчених у сфері вивчення історії Голокосту; другий том монографії істориків О. Круглова, А. Уманського та І. Щупака «Голокост в Україні», присвячений нацистському геноциду щодо євреїв на теренах дистрикту «Галичина», в німецькій і румунській військових зонах окупації та на Закарпатті; Ст. Брухфельд, П. Левін «Перекажіть це дітям вашим…» – український переклад найвідомішого в Європі навчального посібника з історії Голокосту. Унікальність даного видання полягає в тому, що від англомовного оригіналу його відрізняє розділ, присвячений Голокосту на теренах окупованої України, написаний д-ром І. Щупаком, директором Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні». Останні два видання були номіновані на Конкурс «BookForum Best Book Award».

На форумі співробітники Інституту «Ткума» Зоряна Бондар, Єгор Врадій і Валентин Рибалка ознайомили відвідувачів і з іншими виданнями Інституту. Серед візитерів були Йоханан Петровський-Штерн, Вахтанг Кіпіані, Ярослав Поліщук, Андрій Павлишин та ін.