Візит представників Peace Corps Ukraine до Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні»

07 жовтня відбувся візит до Дніпра представників однієї з найавторитетніших волонтерських організацій світу – Корпусу Миру (Peace Corps) пані д-р Кірстен Дик і пана Джона Ліллегарда.

 

Шановні гості оглянули постійну експозицію Музею Голокосту. Значну увагу та особливий інтерес волонтерів з США викликали матеріали мобільних виставок Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» (англійською та українською мовою), а також навчально-методична література, присвячена історії Голокосту. Під час візиту також було обговорено перспективи співробітництва Інституту «Ткума» із волонтерами Корпусу Миру. Серед найближчих планів – презентація мобільних виставок у низці шкіл західних областей України, а також проведення семінару для волонтерів щодо питань методики викладання історії Голокосту для школярів та студентів.

Корпус миру – урядова агенція США, створення якої відбулося з ініціативи сенатора та майбутнього президента США Дж. Ф. Кеннеді у 1960 – 1961 рр. На сьогоднішній момент в Україні працює 342 представники цієї організації. Серед основних напрямків діяльності: - сприяння вивченню англійської мови – як мови міжнародного спілкування;

- економічному розвитку місцевих громад (культурний та соціальний сектор);

- молодіжний розвиток.