Відкриття виставки «Андрей Шептицький: меценат, бізнесмен, лідер церкви та нації»

4 жовтня у Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького відбулося відкриття виставки «Андрей Шептицький: меценат, бізнесмен, лідер церкви та нації». Виставку презентували директори музеїв, з фондів яких її було сформовано – директор Львівського музею історії релігії Орест Малиць та директор Музею митрополита Андрея Шептицького отець Севастьян Дмитрух. Вони розповіли про постать митрополита, про його значення не лише для Львова та Галичини, але й для всієї України.

Завідувач Меморіального будинку-музею акад. Д.І. Яворницького Яна Тимошенко розповіла про ідею виставки та її значення. На важливості збереження та поширення пам’яті про митрополита наголосив директор Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-р Ігор Щупак. Після відкриття всі бажаючи мали змогу прослухати екскурсію виставкою від отця Севастьяна Дмитруха.

Виставка «Андрей Шептицький: меценат, бізнесмен, лідер церкви та нації» діятиме в Меморіальному будинку-музеї академіка Д.І. Яворницького до 10 грудня 2018 р.

 

За матеріалами сайту ДНІМ ім. Д. І. Яворницького http://museum.dp.ua