Музей Голокосту отримав унікальний експонат

28 січня Музей "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні" отримав унікальний експонат. Це – чавунна табличка з написом «вулиця Єврейська». Її передав нам Юрій Нікітенко – наш сусід, офіс якого знаходиться поруч із центром «Менора», на вулиці Шолом-Алейхема. І це дуже символічно, адже саме ця вулиця колись носила назву «Єврейська»; на ній сьогодні знаходиться і сам Центр «Менора», і Музей Голокосту, і Інститут «Ткума». 

Щиро дякуємо пану Юрію за подарунок! Безумовно, цей експонат після необхідної підготовки вже незабаром займе гідне місце в експозиції нашого Музею. - у тій самій залі, де розміщено передану нам колекціонером Павлом Маменком чудову колекцію цеглин, з яких були побудовані будинки нашого міста.
Нагадуємо, що наш Музей завжди відкритий до співпраці і приймає до своїх фондів цікаві та оригінальні експонати, пов’язані з історією євреїв та українців Катеринослава-Дніпропетровська-Дніпра, трагічними подіями Голокосту, післявоєнним часом, сучасною війною Росії проти України. З цього приводу Ви можете звертатися до музейного відділу за телефонами: 38 (050) 452-21-63, 717-70-16, або надсилайте фото та опис експонатів на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.