Кінорежисер Юрій Горульов відвідав Інститут "Ткума"

3 лютого 2019 р. до Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» та інституту «Ткума» вже вчергове завітав білоруський кінорежисер Юрій Горульов, у творчому доробку якого – десятки документальних фільмів.

У 2015 р. світ побачила документальне кінострічка «Тростянець», присвячена трагедії в’язнів концентраційного табору у околицях Мінська.

Цього ж року режисер з Білорусі презентує свій новий твір – «Книга проклять. Щоденник Беньяміна Берковича», присвячений історії гетто у м. Новогрудок (нині Республіка Білорусь). Фабулу документальної стрічки визначає текст щоденника одного із в’язнів цього гетто. Записи були віднайдені в одному з польських архівів у 2004 р. Текст Беньяміна Берковича є одним із голосів минулого, що оповідає страшну трагедію євреїв Новогрудка – містечка Гродненської області. Загалом у цьому місці нацисти убили близько 10 тис. людей.

За два місяці – 31 березня 2019 р. Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» матимуть честь одними з перших не лише в Україні, але й у Європі, презентувати фільм «Книга проклять. Щоденник Беньяміна Берковича», а також стати майданчиком для дискусії із білоруським кінорежисером. "Важливо, що завдяки творчості Юрія Горульова, наполегливості й підтримці Костянтина Таратути та Олександра Ларіна ми зможемо реалізувати свій моральний обов’язок перед Беньяміном Берковичем та сотнями тисяч інших жертв нацистського геноциду – не залишити їхню трагедію у вирі невідомості та забуття", - зазначив д-р Ігор Щупак.