Засідання Українсько-Німецької комісії істориків

27-29 лютого на запрошення Німецького історичного інституту у Варшаві проходило чергове засідання українсько-німецької комісії істориків. У гостинних колег зустрілися з української сторони – проф. Ярослав Грицак (співголова Комісії), проф. Поліна Барвінська, проф. Гелінада Грінченко, проф. Олександр Лисенко, проф. Юрій Шаповал, д-р Ігор Щупак.

Спільно з німецькими колегами на чолі з проф. Мартином Шульце-Весселем (співголова Комісії) вирішували низку питань, зокрема:
- підготовка спільно з Інститутом «Ткума» наукового журналу зі статтями учасників минулорічної конференції у Дніпрі, присвяченій історії Другої світової війни та Голокосту;
- підтримка молодих дослідників, які спеціалізуються на проблематиці українсько-німецької історії.

Особливо важливими були питання компаративного аналізу Голодомору, Голокосту та інших геноцидів, а також розгляд можливостей вивчення українських та німецьких підручників історії. 

Та головне – під час засідання обговорювалися питання щодо підготовка великої міжнародної конференції, присвяченої історії Голодомору 1932-1933 рр., яка відбудеться восени в Берліні. Сall for Papers до цього наукового заходу буде оприлюднений вже незабаром.