Круглий стіл «Українсько-корейська співпраця у сфері видання підручників» відбувся у Києві

26 жовтня Посольство Республіки Корея спільно з Міністерством освіти і науки України провели у Києві «круглий стіл», присвячений історичній освіті та питанням співпраці у сфері видання підручників. Серед учасників зібрання були науковці, автори підручників історії, вчителі та працівники МОН. Серед них, зокрема: Олена Бурлака, д-р Ігор Гирич, проф. Юрій Завалевський, Раїса Євтушенко, Юрій Кононенко, Ірина Красуцька, проф. Тетяна Ладиченко, Ірина Руденко та ін. До участі в обговоренні був запрошений д-р Ігор Щупак.

Під час дискусій підіймалося чимало актуальних питань. «Я говорив про спільні проблеми Кореї й України, коли треба продумати стратегію роботи із населенням тимчасово окупованих українських територій, зомбованим рашистською пропагандою – і населенням КНДР, яке існує в нелюдських умовах диктаторського режиму й панування «ідеології чучхе», – зауважив д-р Щупак. – Представникам Робочої групи МОН теж було, що казати: під час створення нових Програм з історії ми поряд із темою щодо Корейської війни 1950–1953 рр. включили тезу про демократизацію корейського суспільства та корейське «економічне диво».

Тож будемо реалізовувати ідеї щодо історичної освіти, які виникли в учасників зібрання, і надалі розвивати міжнародну співпрацю.