Науковий семінар "Стратегії репрезентації різних голосів у міському просторі"

16-17 травня на базі Одеського національного університету ім. І. Мечникова проходив науковий семінар "Стратегії репрезентації різних голосів у міському просторі" у рамках проекту "Стратегії роботи з міським багатоголоссям: регіональна іудаїка в Одесі".

За задумом організаторів, тематика семінару включала у себе:

Взяти участь в обговоренні цих питань було запрошено представників Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні». Керівник науково-музейного відділу Інституту «Ткума» д-р Єгор Врадій розповів про особливості збереження пам’яті про євреїв у міському багатоголоссі Катеринослава-Дніпропетровська-Дніпра, закцентувавши увагу на досвіді Музею Голокосту у цій сфері. Науковий співробітник Марина Стрільчук виступила із доповіддю, присвяченій репрезентації історії Голокосту та війні пам’ятей у музейному просторі України. Обидві доповіді викликали зацікавлення присутніх, що засвідчила активна дискусія наприкінці виступів.

У рамках семінару відбулась також презентація книги «Бабин Яр: Історія і пам’ять» під редакцією В. Гриневича та П.-Р. Магочія («Дух і Литера», 2016) та книги Й. Зісельса «Господи, Ти відкриєш уста мої…» (Дух і літера, 2017).