28 жовтня науковий співробітник Інститутут «Ткума» Валентин Рибалка і заступник керівника наукового відділу Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» Денис Шаталов відвідали Всеукраїнські збори колекціонерів, які традиційно відбулися в Києві, задля пошуку експонатів для нової експозиції, присвяченої трагедії ромського народу під час Другої світової війни. Ці збори фактично є наймасштабнішою подією для антикварів України та близького зарубіжжя.

Поїздка виявилася результативною - вдалося знайти і придбати світлини, книги та інші видання, які розповідають про ромське життя в Україні напередодні війни та спроби збереження памяті про геноцид у повоєнний період.

Нагадаємо, проект «Трагедія ромського народу та пам’ять про неї в Україні, Молдові, Польщі та Німеччині» передбачає наукове дослідження історії геноциду ромів в Україні та Молдові, а також створення і презентацію, як результату, мобільної виставки і постійної експозиції у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».