Семінар для вчителів історії до Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту

19–20 січня у Києві проходив Всеукраїнський семінар для вчителів історії, організований Інститутом «Ткума» і Музеєм Голокосту до Міжнародного дня памяті жертв Голокосту.

Директор Інституту «Ткума» і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак представив освітні програми Яд Вашем для українських педагогів. Після цього у рамках семінару відбулась відео конференція з куратором проекту від Міжнародної школи викладання та вивчення Катастрофи – Яд Вашем Ноа Сігал, яка познайомилася з учасниками та з’ясувала їхні сподівання від семінару.

Заступник декана історичного факультету ДНУ ім. О.Гончара д-р Валерія Лавренко розповіла про досвід популяризації науки серед молоді. Зокрема, окрему увагу вона приділила розповіді про неформальні заходи – наукові пікніки, квести і т.д.

Доцент кафедри педагогіки, психології і корекційної освіти Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти д-р Анжела Гельбак виступила із доповіддю «Поведінкові стратегії в умовах концтабору».

Наступного дня учасники семінару взяли участь в урочистому відкритті виставки, присвяченої лауреату Нобелівської премії миру Елі Візелю, організованої до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту Limmud FSU, Посольством Держави Ізраїль в Україні, Ізраїльським культурним центром в Києві, Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума».