Освітні заходи Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» в Донецькій області

16-17 квітня 2018 р. співробітники Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» та Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відвідали навчальні заклади Слов’янська та Краматорська. В перший день було проведено заняття у СЗОШ № 11 м. Слов’янськ, які проводились керівником освітнього відділу Інституту «Ткума» Іриною Піскарьовою (уроки толерантності для учнів 5 класів), науковим співробітником Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» Валентином Рибалкою (презентації мобільних виставок щодо солідарності пам’яті на прикладі Голодомору, депортації кримських татар та Голокосту для учнів 10 класу) та координатором освітніх програм Інституту «Ткума» Миколою Буланим (урок-тренінг щодо збереження пам’яті про Другу світову війну та Голокост для учнів 8 класу).

 

Окрім того, 16 квітня відбувся регіональний освітній семінар для вчителів Донецької області, на якому І. Піскарьова презентувала новітні розробки Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» щодо створення інноваційних підручників з історії для 5 та 10 класів. В. Рибалка презентував здобутки Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та їх подальшого використання вчителями для музейних уроків та вшанування пам’яті.

17 квітня співробітники Інституту «Ткума» та Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відвідали м. Краматорськ, де в СЗОШ № 8 та СЗОШ № 16 було проведено уроки толерантності для учнів 5 класів (І. Піскарьова), презентації мобільних виставок для 11 класу (В. Рибалка) та урок-тренінг щодо збереження пам’яті про Голокост для учнів 8 класу (М. Буланий).

Заходи, які були проведені співробітниками Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума» та Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» мали непересічне значення для освітньо-виховного процесу на теренах Донецької області. Адже, заходи відрізнялись нестандартним для середніх навчальних закладів викладом матеріалу, що зумовлювало зацікавлення проектами Інституту «Ткума» та Музею не лише серед вчителів чи методистів, а й серед учнів різного віку.