Міжнародний семінар «Сторінки історії та культури їдиш на українських землях»

11–12 червня наукові співробітники Інституту «Ткума» брали участь у роботі Міжнародного семінару «Сторінки історії та культури їдиш на українських землях», організованого спільно з Міжнародним центром вивчення їдиш у Вільнюсі та Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.

У рамках роботи семінару Валентин Рибалка виступив зі доповіддю «Голокост та винищення ромів в роки Другої Світової війни (експозиція Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні»)». Із доповіддями, присвяченими різним аспектам вивчення культури їдиш та аналізу єврейської літературної творчості виступили д-р Віктор Погромський (Національний університет «Києво-Могилянська академія») і д-р Мордехай Юшковський (Єрусалимський університет).

На базі загальноосвітньої школи № 5 Микола Буланий провів інтерактивне заняття з використанням мобільної освітньої виставки Інституту «Ткума», присвяченої перебігу Голокосту та геноциду ромів на українських теренах. Учасниками уроку стали учні та вчителі школи, а також представники ромської общини м. Суми.