Методичний марафон для вчителів історії "Нові виклики у викладанні історії і сучасні підручники"

18 січня у Центрі професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міської ради відбувся освітній марафон для вчителів історії нашого міста. З інтерактивними лекціями-презентаціями перед учасниками виступили педагоги, члени авторського колективу нових підручників історії, а також атласів, робочих зошитів, модельних програм (УОВЦ «Оріон»):

Наталія Власова, вчитель-методист, директорка відокремленого структурного підрозділу «Науковий ліцей міжнародних відносин ІІ–ІІІ ступенів» Університету митної справи та фінансів;

Ірина Піскарьова, керівниця освітнього відділу Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума»;

Дмитро Секиринський, вчитель історії Запорізького багатопрофільного ліцею «Перспектива», вчитель-методист, спеціаліст вищої категорії (м. Запоріжжя);

Ігор Щупак, кандидат історичних наук, директор Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», Заслужений працівник освіти України (м. Дніпро).

Під час марафону говорили, зокрема, про особливості модельних навчальних програм і календарно-тематичне планування до уроків історії, дискутували про те, як зацікавити учнів до вивчення історії. Було обговорено проблеми сучасних та ефективних методик викладання історії (зокрема, при вивченні тем з історії Другої світової війни та Голокосту), використання мультимедійних технологій у паперових підручниках з історії.

Окрему увагу було приділено аналізу сучасних підходів до відомих історичних подій та явищ. Спікери презентували нові підручники з всесвітньої та історії України, у створенні яких взяли участь провідні вчені та творчі вчителі з різних регіонів України. Також було представлено робочі зошити й історичні атласи, видані УОВЦ «Оріон», які сприятимуть кращому засвоєнню учнями знань з історії.