Семінар для українських педагогів «Перлини культури їдиш»

15-17 серпня у форматі онлайн проходив семінар для український освітян «Перлини культури їдиш», організований Міжнародним центром мови та культури їдиш при Всесвітньому єврейському конгресі та Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума». Учасниками освітньої програми стали вчителі історії та методисти, викладачі вишів з різних областей України.

Під час семінару українські педагоги отримали можливість познайомитися з історією та культурою східноєвропейського єврейства, літературою мовою їдиш та глибше зрозуміти той єврейський світ, який був практично знищений під час Голокосту. Учасники прослухали лекції провідних фахівців з єврейської історії та культури їдиш. Серед таких занять, зокрема: «Традиційна єврейська освіта крок за кроком» (д-р Лара Лемперт), «Жінки у романах Іцхока Башевіса-Зінгера: від одержимості до емансипації» (д-р Валентина Федченко), «Україна, століття ХХ: євреї в історії та історія з євреями» (д-р Ігор Щупак), «Навіщо потрібен їдиш у ХХІ ст.» (д-р Мордехай Юшковський).
Наступний етап семінару має відбутися у Вільнюсі у 2023 р. Щиро дякуємо нашим друзям і партнерам за організацію та підтримку!

 

 2022 08 15 18 litva 01

2022 08 15 18 litva 03