Дискусійне заняття з історії Другої світової війни та Голокосту

3 листопада Музей "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні" і Український інститут вивчення Голокосту "Ткума" відвідали учні 9-10 класів Степівської та Улянівської загальноосвітніх шкіл (Миколаївська обл.). Керівник освітніх програм Інституту "Ткума" Ірина Піскарьова організувала для школярів заняття-дискусію на тему "Пам'ять про Другу світову війну і Голокост у моїй родині".

Розповівши про долю своїй рідних під час нацистської окупації України та продемонструвавши фотоматеріали часів війни з родинного архіву, вона запропонувала учням спробувати відповісти на питання - якою була доля  їхніх власних родичів під час Другої світової війни? Чи брали вони участь у військових діях на фронтах, або їм вдалося евакуюватися? Як склалося їхнє післявоєнне життя? Чи зберіглися у їхніх родинах документи чи фотографії часів війни? Школярі взяли активну участь в обговоренні цих питань, підкресливши важливість збереження родинної пам'яті про Другу світову війну і Голокост.

Після заняття для учнів було проведено екскурсію Музеєм "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні", яка доповнила заняття з історії Голокосту та Другої світової війни.