Заняття історичного гуртка МАН у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні»

26 грудня до Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» завітали вихованці історичного гуртка Дніпропетровського відділення Малої академії наук під керівництвом нашого давнього друга і партнера Світлани Каюк. На школярів чекала цікава пізнавальна програма:

- д-р Ігор Щупак провів заняття, присвячене особливостям використання історичних джерел в наукових дослідженнях, роботі з архівними документами та критичному ставленню до них. Особливу цікавість МАНівців викликали неймовірні історії про долі українців та поляків Галичини, які намагалися врятувати євреїв від Голокосту;

- головний зберігач фондів Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» Людмила Сандул провела майстер-клас з методики роботи з історичними джерелами. У якості творчого завдання школярам було запропоновано створити власну міні-експозицію, використовуючи копії фото та документів з фондів Музею, і, написавши «репортаж про фронтовика», розповісти про долю євреїв на фронті під час Другої світової війни.

Школярі із натхненням поставилися до завдання, і створили справжні маленькі музейні експозиції, побудовані на різноманітних артефактах. Cподіваємось, що отриманні знання та навички стануть у нагоді вже незабаром, під час підготовки своїх перших наукових та пошукових досліджень.