Наукові та освітні консультації для учнів-членів МАН

09 лютого в Інституті «Ткума» і Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» пройшли консультації для молодих дослідників – учасників Дніпропетровського відділення Малої академії наук. Нещодавно вони стали переможцями обласного змагання та вже готуються представляти Дніпропетровську область на національному турі конкурсу МАН у Києві.

Консультували молодих науковців наукові співробітники д-р Олена Іщенко, Ірина Радченко, д-р Ігор Щупак. В архіві інституту і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» є чимало джерел, потрібних МАН-івцям; цього разу – з історії масових репресій 1920-30-х років, з історії Другої світової війни і Голокосту.

«Ми дуже раді, що можемо допомогти допитливим молодим дослідникам, - зазначив д-р Щупак. – До речі, теми юних істориків є дуже актуальними і пов’язані і з порушенням прав людини тоталітарними режимами, і зі створенням «образу ворога» системою пропаганди. З усім цим стикається сучасна Україна; тому добре, що молодь шукає відповіді на складні питання історії та сьогодення».