28 травня у рамках Недільного клубу, організованого Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» та Музеєм «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбулася презентація книги д-ра Елі Нахта «Ламаючи Стереотипи».

Книга адвоката, вченого, ізраїльського громадського діяча, доктора Елі Нахта, розкриває досвід народної дипломатії та роботи структур громадянського суспільства в одній із найскладніших галузей – примирення народів та подолання релігійної відчуженості. Народів, що мають трагічні сторінки в історії відносин.

Однією з важливих тем, розкритих у книзі, став іудео-християнський діалог і його розвиток. Автор показує, як зусилля небагатьох ентузіастів змогли зрушити з місця, здавалося б, одне з найважчих питань - проблеми історичної пам'яті і відносин між іудеями і християнами (у першу чергу - протестантами) в Ізраїлі та інших країнах.  Під час заняття Недільного клубу д-р Елі Нахт розповів про свою особисту еволюцію поглядів і позиції в цьому питанні, показав, наскільки важливою  є робота з вибудовування мостів між різними народами.

Наприкінці презентації кожен охочий міг отримати у подарунок екземпляр книги "Ламаючи стереотипи" з автографом автора.