День пам'яті та примирення у Дніпропетровську

6 травня у центрі «Менора» відбулися урочисті заходи, присвячені 71-й річниці закінчення Другої світової війни та перемоги над нацистською Німеччиною. Свято на честь ветеранів Другої світової війни було організоване благодійним фондом «Хесед Менахем»; традиційно до участі у ньому долучилися наукові співробітники Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума». Героїв-переможців вони вітали теплими словами і червоною маківкою, зробленою власноруч – символом пам’яті про жертв війни (до речі, ми це почали робити за рік до того, як це запропонував шановний Український інститут національної пам'яті).

Протягом дня усі бажаючі мали можливість відвідати Музей Голокосту та побувати на тематичних екскурсіях з історії Другої світової війни, а також переглянути мобільну виставку, присвячену подіям Голокосту та Праведникам народів світу, а також виставку УІНП "Українська Друга світова".
Крім того, наукові співробітники Інституту «Ткума» та Музею продовжили збирання спогади ветеранів про найбільшу трагедію ХХ ст., яка забрала життя мільйонів людей.