"Україна своїми очима": російські активісти відвідали Музей Голокосту та Інститут "Ткума"

8 червня у рамках проекту «Україна своїми очима» Інститут «Ткума» та Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відвідала група громадських активістів з Росії. Організаторами проекту виступили російський центр «Образ майбутнього» спільно з Internews Україна.

Учасниками програми стали журналісти, блогери, громадські діячі переважно з Москви та Санкт-Петербургу.

Візит розпочався з екскурсії Музеєм Голокосту, яку провів науковий співробітник д-р Денис Шаталов. Окрім залів, присвячених історії та культурі єврейського народу, відвідувачі мали можливість ознайомитися з експонатами нового розділу експозиції «Трагедії ХХ ст.», який присвячено подіям Євромайдану, Революції Гідності, АТО та російській агресії проти України.

Після екскурсії російські громадські активісти мали можливість поспілкуватися з науковими співробітниками Інституту «Ткума» та Музею Голокосту. Під час жвавої бесіди росіяни цікавилися багатьма аспектами життя сучасної України – роллю єврейської громади Дніпропетровська у подіях Євромайдану та Революції Гідності, міжнаціональними відносинами у нашому місті та країні загалом, політикою декомунізації тощо.