Презентація навчально-методичних видань з історії Бабиного Яру та Голокосту

Початком цілої серії різноманітних заходів, присвячених 75-м роковинам трагедії Бабиного Яру, куди будуть включені державні церемонії, траурні концерти, конференції, симпозіуми, виставки, прийоми і форуми, стала презентація книг і навчальних посібників в Міністерстві освіти і науки України 23 вересня.
Відкриваючи захід Раїса Євтушенко, головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України, зазначила, що на виконання розпорядження Президента України було виконане ключове завдання - методичне забезпечення підходу до всього комплексу питань, пов'язаних з трагедією Бабиного Яру: підготовлені методичні засоби, програми, навчальні посібники та інші матеріали, які вже активно використовуються в багатьох школах та інших навчальних закладах України, і ключову роль в цьому процесі зіграв Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», очолюваний д-ром Ігорем Щупаком.


Ігор Щупак представив кілька збірок, до яких увійшли роботи вчителів, школярів та студентів, створених за матеріалами численних конкурсів творчих робіт, що проводяться «Ткума» протягом багатьох років, а також схвалені і прийняті Міністерством освіти і науки України розробки для методичного забезпечення викладання теми Голокосту в сучасному констекті, як в формі факультативів, так і варіативної частини програми.
«Головне завдання - представлення теми Голокосту в історичному контексті, - сказав Ігор Щупак, представляючи серію видань, - ця тема не повинна розглядатися і вивчатися у відриві від історичних процесів і наших уявлень про них. Чим ширше контекст, тим глибше наше розуміння причин і наслідків Голокосту».
У церемонії презентації взяли участь представники загальноосвітніх навчальних закладів України, гості з Білорусії, Польщі, Сполучених Штатів Америки, журналісти і громадські діячі. 

За матеріалами сайту DJC