Міжнародний молодіжний проект, присвячений 75-й річниці трагедії Бабиного Яру

У рамках заходів недержавної програми до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, організованих канадської інституцією "Українсько-єврейська Зустріч" (Ukrainian Jewish Encounter, Canada), відбулося відкриття міжнародного молодіжного форуму, в якому беруть участь представники багатьох країн Європи та Північної Америки.

Міжнародний Молодіжний Форум відкрився в «Українському домі», що на Європейській площі в Києві. Презентацію програми провели її керівник, доктор Ігор Щупак, директор Інституту «Ткума» та музею «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні», а також психолог Людмила Козина і доктор Єгор Врадій, які представили автора концепції всього проекту вшанування пам'яті жертв трагедії Бабиного Яру, професора Пола Роберта Магочія (Канада). У цей проект, реалізаторами якого від імені UJE стали Пол Роберт Магочій (Канада) і Адріан Каратницький (США), увійшли, крім молодіжної програми, також і публічний симпозіум, і програма створення меморіального простору, і великий урочистий концерт.


Гостей форуму вельми зацікавили мультимедійні проекти, експоновані перед початком урочистого відкриття, які представляли собою спеціально підготовлену пересувну версію «Інформаційних кіосків» - сучасного високотехнологічного просвітницького засобу, який широко використовується в музеї «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні».
Відкриття Молодіжного Форуму почалося з представлення країн учасниць і докладної розповіді про плановані заходи, в яких молоді люди з різним культурним досвідом і мовними уподобаннями зможуть взяти участь.
Особливу увагу було приділено сучасному контексту вивчення історичних подій, перш за все тих трьох геноцидів, які Україна пережила в ХХ столітті. Почесними гостями, яким було надано право виступити на відкритті Міжнародного Молодіжного Форуму, стали захисники України різного етнічного походження - кримчанин, боєць полку «Дніпро-1», нині депутат міськради Дніпра Ашер Черкаський, командир батальйону імені Джохара Дудаєва, одного з підрозділів, які борються за звільнення української землі від чужоземних загарбників, пан Адам Осмаєв, зі своєю дружиною Аміною Окуевой.
Потім учасникам було запропоновано переглянути фільм Бориса Мафціра «Голокост. Східний фронт ». У наступні дні юнаків і дівчат чекають різні презентації, лекції та кінопокази, а також участь у багатьох заходах, які зараз проходять в Києві, за сприяння різних структур.

За матеріалами сайту http://djc.com.ua/