Відкриття Міжнародної дитячої туристичної виставки "З любов'ю до Батьківщини у Європейській спільноті"

5 жовтня у Центрі «Менора» відбулось відкриття Міжнародної дитячої туристичної виставки «З любов'ю до Батьківщини в європейській спільноті», яка організована комунальним закладом «Дніпропетровський дитячо-юнацький центр міжнародного співробітництва» Дніпропетровської обласної ради спільно з Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» і Музеєм «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні».

 

На відкритті заходу виступив директор Інституту "Ткума" і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак, який побажав учасникам натхнення і радості від участі у цьому проекті. "Зараз формується європейська, модерна українська політична нація, до якої входять українці, кримські татари, росіяни, болгари, євреї, поляки, і це відображається у тому, які ми різні і, водночас, єдині. Сьогодні у цій залі зібралися талановиті люди, які розділяють європейські цінності - це цінність людського життя, свободи і свободи вибору" - підкреслив д-р Щупак.

Метою проведення виставки, є ознайомлення з кращим досвідом роботи навчальних закладів, громадських організацій України в сфері освітнього туризму; налагодження співпраці; організація обмінів в рамках спільних проектів; знайомство з культурою і традиціями країн світу в форматі «жива бібліотека» за участю іноземних студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах Дніпра.

Головною подією виставки стала відеопрезентація туристичних маршрутів від 16 делегацій України, під час яких гості мають можливість здійснити віртуальні подорожі нашою державою, познайомитися з  діяльністю молодіжних громадських туристичних організацій, кращими туристсько-краєзнавчими маршрутами та унікальним пам'ятниками країни.

Робота виставки триватиме до 7 жовтня.