Запрошуємо на урочисті заходи, присвячені 75-й річниці трагедії Бабиного Яру та масових розстрілів євреїв у Дніпропетровську

 

13 жовтня Ізраїльський культурний центр у Дніпрі при Посольстві Держави Ізраїль в Україні, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» проводять заходи, присвячені 75-й річниці трагедії Бабиного Яру та масовим розстрілам євреїв у Дніпропетровську.

29–30 вересня 1941 р. в урочищі Бабин Яр поблизу Києва розпочалося масове знищення єврейського населення міста. Тільки за два дні айнзацгрупою С – нацистським мобільним військовим формуванням – було розстріляно 33 771 людину. Більшість жертв Бабиного Яру становили діти, літні люди, жінки. За два тижні, 13 жовтня 1941 р., почалися розстріли євреїв у Дніпропетровську. Жертвами нацистської політики знищення у нашому місті стали, за різними підрахункам, від 11 до 13 тисяч людей.

О 19:00 у Дніпропетровській філармонії ім. Л. Б. Когана відбудеться концерт Академічного симфонічного оркестру до 75-ї річниці трагедії у Бабиному Яру. Для гостей звучатимуть музичні твори Дмитра Шостаковича, Ернеста Блоха у виконанні симфонічного оркестру Дніпропетровської філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв Наталії Пономарчук. Вхід - за запрошеннями.

Перед початком концерту присутні матимуть можливість переглянути мобільну виставку Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» і Українського інституту вивчення Голокосту «Ткума», присвячену історії Голокосту та трагедії Бабиного Яру.

За додатковою інформацією звертайтеся за тел.: 056-370-32-05, 056-717-70-17.