У Канаді пройшли лекції з історії Голокосту

Протягом 25–30 жовтня за сприяння єврейських та українських громадських організацій Канади у Торонто проходили лекції з історії єврейського народу та Голокосту. Заняття проводив директор Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» д-р Ігор Щупак.

Лекції-презентації були присвячені питанням історичної пам’яті про Голокост і Другу світову війну та трагедії Бабиного Яру; окрему увагу приділено темі формування квазі-релігії «Велика Вітчизняна Війна». Заняття супроводжувалися презентацією літератури, виданої до 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру: книга проф. П-Р. Магочія та проф. Й. Петровського-Штерна «Євреї і українці. Тисячоліття співіснування» та «Бабин Яр» (під редакцією проф.  П-Р. Магочія і проф. В. Гриневича).

28 жовтня відбувся запис телевізійних програм з д-ром Ігорем Щупаком для ECG Limited, RTVi. Серед тем, що обговорювалися – Друга світова війна і сучасна агресія Росії проти України, питання про українську національну ідею і національних героїв, постаті Степана Бандери і Митрополита Андрея Шептицького.