Зустріч із російськими активістами у рамках проекту "Україна своїми очима"

23 листопада у рамках проекту «Україна своїми очима» Інститут «Ткума» та Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» відвідала група громадських активістів із Росії. Організаторами чергового візиту традиційно виступили російський центр «Образ майбутнього» спільно з Internews Україна. Завдяки цьому проекту громадські активісти, журналісти, блогери з Російської Федерації мають змогу подивитися на сучасну Україну не крізь екрани телевізорів, а безпосередньо побувавши тут.

Під час візиту до Дніпра гості завітали до Музею Голокосту, екскурсію яким провів керівник науково-музейного відділу д-р Єгор Врадій. Окрім залів, присвячених історії та культурі єврейського народу, відвідувачі мали можливість ознайомитися з експонатами нового розділу експозиції «Трагедії ХХ ст.», який присвячено подіям Євромайдану, Революції Гідності, АТО і російській агресії проти України. Гості були вражені якістю побудови експозицій та рівнем розвитку Музею.

Після екскурсії відбулась зустріч із українськими громадськими діячами і волонтерами та обговорення широкого кола питань, пов'язаних із сучасною політичною ситуацією в Україні та Росії. Зокрема, російські активісти цікавилися питаннями про декомунізацію в Україні, ставлення українців до росіян, присутність російських військових формувань на сході України та ін. Дискусія виявилась надзвичайно активною та вдалою завдяки її учасникам – раднику міського голови, члену правління Дніпропетровської єврейської громади Олегу Ростовцеву, депутату Дніпропетровської обласної ради, голові правління «Фонду оборони країни» Павлу Хазану, директору Інституту «Ткума» та Музею Голокосту д-ру Ігорю Щупаку, громадським активістам - учасникам проекту "Україна своїми очима".