Тренінг-сесія для організацій, що займаються питаннями переселенців та бійців АТО

10–11 березня у Дніпропетровську проходила тренінг-сесія «Підтримка діяльності волонтерських організацій, що займаються питаннями переселенців та бійців АТО». Захід проводився в рамках роботи Київського ресурсного центру для випускників програм з обміну за підтримки ОДА та Посольства США у партнерстві із синодальним відділом соціального служіння Української Православної Церкви Київського Патріархату «Еліос-Милість».
Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» та Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» уже давно запустив кампанію зі збору коштів для постраждалих у зоні АТО, співробітники Інституту працюють із переселенцями та бійцями, а серед проектів впроваджуються спеціалізовані заходи для переселенців, зустрічі із бійцями. Тож до участіу тренінг-сесії було запрошено співробітників Інституту «Ткума», який представила Ірина Піскарьова, керівник освітніх програм.

У рамках дводенної програми учасники розбирались з актуальними проблемами, які виникають при роботі з бійцями АТО та переселенцями. Серед лекторів – спеціалісти з питань юриспруденції, медіа грамотності, психології.

Офіційний сайт Дніпропетровської обласної держадміністрації цитує Рейчел Етвуд Мендіолу, заступника аташе з питань культури Посольства США в Україні: «Тренінг розповідає про адвокацію, лобіювання, надання допомоги тим людям, що постраждали психологічно. Кожного разу, перебуваючи в Україні, я вражена, як тут працює громадянське суспільство. Саме воно дає нам надію на краще майбутнє».