Школа молодих екскурсоводів HistoryLabs триває

Теоретичну частину Школи молодих екскурсоводів HistoryLabs – спільного проєкту Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» та Інституту «Ткума», який реалізовується за підтримки Limmud FSU Labs – завершено! 06 червня були раді вітати наших учасників офлайн, у стінах Інституту «Ткума» та Музею.

Цього дня на майбутніх гідів чекала насичена освітня програма:

-          - наукові співробітники д-р Олена Іщенко та Валентин Рибалка організували музейний інтерактив «Про місто і не лише». Акцентуючи увагу на окремих експозиціях Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», вони розповіли, як можна побудувати повноцінну екскурсію на основі кількох експонатів;

-          - д-р Олена Пономаренко провела практикум з англійської мови, під час якого учасники мали змогу змоделювати різноманітні ситуації та діалоги, пов’язані з туризмом;

-          - відомий краєзнавець, автор багатьох книг з історії нашого міста Валентин Старостін провів лекційне заняття «Місто сорока синагог», розповівши про духовне та суспільне життя єврейського населення Катеринослава ХІХ – початку ХХ ст.

А вже незабаром розпочнеться практична частина освітньої програми Школи екскурсоводів, яка включатиме у себе екскурсії Дніпропетровщиною та Запоріжжям, знайомство з історичними пам’ятками Дніпра, захист підсумкових проєктів майбутніх гідів.