Вітаємо з Днем Незалежності України!

Дорогі друзі! Щиро вітаємо Вас зі святом – Днем Незалежності України. Тридцять років тому, 24 серпня 1991 р., позачерговою сесією Верховної Ради УРСР було прийнято Акт, який проголошував створення самостійної України. Цій події передувало прийняття 16 липня 1990 р. Декларації про державний суверенітет України, якою проголошувалася самостійність, повнота і неподільність влади Української держави в межах її територій та незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах.

У Акті про незалежність України зазначалося: «[…] Продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет УкраїниВерховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки урочисто проголошує незалежність України та створення самостійної української держави – УКРАЇНИ. Територія України є неподільною і недоторканною […]».

Схваливши на всенародному референдумі 1 грудня 1991 р. цей Акт, український народ надав йому реальної сили та започаткував новий етап розвитку історії України.

У цей день бажаємо кожному українцю добробуту та злагоди у родинах, міцного здоров’я та миру. З Днем Незалежності, Україно!