Заняття з історії та психології на Міжнародній конференції «Лімуд Україна»

Протягом 07–10 жовтня у Львові проходила Міжнародна конференція «Лімуд Україна». До участі у масштабній програмі у якості лекторів-презентерів були запрошені заступник директора Інституту «Ткума» з психолого-педагогічної роботи Людмила Козіна та д-р Ігор Щупак.

Повну залу слухачів зібрала на своєму занятті Людмила Козіна, під час якого говорили про агресію та що означає бути агресором у різних сферах життя і діяльності.

Під час заняття д-ра Щупака «Євреї в історії та історія євреїв: що важливо / дозволено / потрібно знати про це українським школярам» окрему увагу було приділено відображенню тем з історії Другої світової війни та Голокосту у шкільних підручниках з історії, особливостям їх вивчення. Лекція-бесіда «Слідами останньої експедиції: що сьогодні можна дізнатися про події Другої світової війни та Голокосту» була присвячена питанням усної історії. Зокрема, лектор розповів про результати пошукової експедиції Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», яка була організована спільно з партнерами-істориками, освітянами та ентузіастами у серпні цього року. Під час відвідання Одеської області було записано значну кількість інтерв’ю з очевидцями подій Другої світової та Голокосту, у тому числі Праведниками народів світу та їхніми родинами.

У рамках конференції також відбулась презентація проєктів і книжкових публікацій Інституту «Ткума» й Музею Голокосту; проведено переговори щодо реалізації перспективних проєктів з новими партнерами.