Міжнародна конференція «Нові перспективи європейського співробітництва в історичній освіті» пройшла у Кишиневі

Протягом 9-10 грудня у Кишиневі (Молдова) проходила конференція «Нові перспективи європейського співробітництва в історичній освіті: запрошення до спільної розробки навчальних програм та створення навчальних медіа (Румунія – Молдова – Україна)». У центрі уваги перебувала співпраця істориків Румунії, Молдови, України та інших європейських країн у галузі освіти та підручникотворення. До участі у конференції був запрошений д-р Ігор Щупак.

Робота освітнього форуму проходила за кількома секціями, зокрема: «Попередні умови та очікування від співпраці у розробці регіональних та європейських програм та виробництві освітніх медіа у Молдові, Румунії та Україні»; «Яку форму має прийняти співробітництво у галузі розробки навчальної програми та освітнього медіапродакшну між Молдовою, Румунією та Україною та як його можна реалізувати?». Також увага учасників була приділена спільним практикам створення інноваційних освітніх технологій для уроків історії та потенціалу нових навчальних середовищ.

 

Організатор конференції –

European Forum for Reconciliation and Cooperation in History and Social Sciences Education (EFREC) at the Leibniz Institute for Educational Media | Georg – Eckert - Institute