Захист прав людини для єдності та миру в Україні

Події в Україні нікого не залишили байдужими. Сьогодні численним активістам, правозахисникам та волонтерам вдалося зламати багато стереотипів та упереджень про Україну, які поширює антиукраїнська пропаганда. Але незламність народу України не є гарантією захисту прав людини, єдності та миру всередині країни. Нинішня політична та економічна ситуація в Україні вимагає від населення відмінного знання про права людини, гуманітарні права і дотримання принципів людяності.

Саме для усвідомлення людьми власних прав та їхнього впливу на повсякденне життя і забезпечення миру та єдності в Україні 26 травня цього року Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» в тандемі зі Східноєвропейським Інститутом Розвитку було проведено інтерактивний семінар-тренінг «Захист прав людини для єдності та миру в Україні». Ведучою семінару була відомий правозахисник, політолог, історик-міжнародник, журналіст, у минулому – працівник структур ООН Мрідула Гош – громадянка Індії, яка живе і працює в Україні.

Для участі в цьому тренінгу були запрошені гості різних професій, етнічного походження та віку. Програмою семінару було передбачено розгляд таких тем, як глобальні та локальні виміри прав людини, боротьба за права та активізм, мистецтво комунікації.

Результатом цього проекту буде створення посібнику з прав людини «на кожен день і для кожного».