День німецької єдності відзначили у Дніпропетровську

 7 жовтня у Центрі "Менора" пройшли урочисті заходи з нагоди Дня єдності Німеччини. У рамках візиту до Дніпропетровська  представницька делегація Бундестагу зустрілася з Головним рабином Дніпропетровська та регіону Шмуелем Камінецьким, після чого відвідала Музей "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні". На зустрічі із німецькою делегацією бцв присутній директор Українського інституту вивчення Голокосту "Ткума" та Музею Голокосту д-р Ігор Щупак. Під час зустрічі відбулось обговорення широкого кола питань, пов'язаних із сучасною політичною ситуацією в Україні та світі, а також сучасним станом єврейської громади.

Очолював представницьку делегацію Карл-Георг Вельман, лідер "Групи дружби Німеччина Україна". Групу депутатів Бундестагу супроводжували Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні д-р Крістоф Вайль, Генеральний Консул ФРН у Дніпропетровську д-р Вольфганг Мессінгер, в.о мера Дніпропетровська Галина Булавка та інші. 

Після зустрічі з рабином для німецької делегації була організована екскурсія Музеєм Голокосту, яку провела науковий співробітник Музею Ірина Радченко.