Відкриття виставки "Українська Друга світова"

21 лютого у Музеї «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні» відбулось відкриття виставки «Українська Друга світова», створеної спільними зусиллями Українського інституту національної пам'яті та Центру досліджень визвольного руху.

Виставка вже побувала у Львові, Києві, Одесі, Черкасах та тепер буде експонуватися у Дніпропетровську. На виставці представлено 24 фотодокументальні плакати, які демонструють новий погляд на причини, перебіг та наслідки Другої світової війни, а також роль України в ній. Крім того, експозиція розповідає про незаслужено забутих героїв України, які боролися з нацизмом на інших фронтах – у Франції, Північній Африці, на Тихому океані тощо.Виставка показує події від 1 вересня 1939 року, коли українці у складі Війська Польського вступили в бій з гітлерівськими агресорами, до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією. Як відзначають творці виставки, символічно, що саме українець – генерал Кузьма Дерев'янко поставив підпис від імені СРСР у фінальному документі війни – Акті про капітуляцію Японії 2 вересня 1945 р.

Ознайомитися з виставкою можна за адресою:вул. Шолом-Алейхема, 4, Центр «Менора», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», 3-й поверх.