У Києві відбувся Форум, присвячений роковинам геноциду вірмен

 20 квітня в Українському домі (м. Київ) відбувся форум«Геноцид вірмен: злочин проти людяності» присвячений 101-й роковині геноциду вірмен в Османській імперії. Форум був організований Посольством Вірменії в Україні та Спілкою вірмен в Україні.

Серед присутніх на Форумі були Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян, Глава Української Єпархії Вірменської Апостольської церкви Єпископ Маркос Оганесян, народні депутати, офіційні особи, громадські та політичні діячі, духовенство, представники інших національних меншин.

У заході брав участь науковий співробітник Музею «Пам’ять єврейського народу і Голокост в Україні» Владислав Базилевський, який виступив із доповіддю на тему: «Геноцид вірмен у музейному контексті як перший злочин ХХ ст.». Основну увагу було приділено експозиції Музею Голокосту під назвою «Трагедії ХХ ст.», яка була відкрита у квітні 2015 р., напередодні 100 річниці геноциду вірмен. Частина цього блоку, головна ідея якого – «Чужого болю не буває» – присвячена саме подіям 1915 р. в Османській імперії. В експозиціїпредставлено більше сотні унікальних документів, фотографій, особистих речей та інших артефактів, пов’язаних с трагедією вірмен. Таким чином, був започаткований діалог між єврейською та вірменською спільнотами Дніпропетровська.