Мобільні виставки до 75-ти річчя трагедії Бабиного Яру

26 вересня у середній загальноосвітній школі м. Боярка Київської області проходили мобільно-освітні виставки, організовані Українським інcтитутом вивчення Голокосту "Ткума" і приурочені до 75-ї річниці трагедії Бабиного Яру.

Керівник освітніх програм Інституту "Ткума" Ірина Піскарьова та науковий співробітник Музею "Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні" Марина Стрільчук провели заняття для учнів 10-11 класів, присвячене історії Голокосту та Праведникам народів світу. Вони нагадали школярам, що тільки за два дні, 29-30 вересня 1941 р., в урочищі Бабин Яр було розстріляно більше 33 тисяч євреїв, більшість з яких становили діти, літні люди, жінки. Тому напередодні вшанування річниці цієї трагедії вкрай важливо згадати жертв нацистського злочину та актуалізувати свої знання з історії Голокосту та Другої світової війни.  Особливо важливо пам'ятати й про тих людей, які, попри смертельну загрозу, намагалися врятувати євреїв від загибелі - сьогодні їх називають Праведники народів світу. Саме історії спасіння, взаємодопомоги під час війни представників різних національностей сьогодні вчать нас толерантності та порозумінню.

Наприкінці занять наукові співробітники Інституту "Ткума" і Музею Голокосту розповіли про освітні програми і проекти, до яких можуть долучитися школярі та вчителі.