МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР ІНСТИТУТУ «ТКУМА» ТА ДЕРЖАВНОГО МУЗЕЮ АУШВІЦ-БІРКЕНАУ

12 липня розпочав свою роботу дводенний онлайн-семінар для українських освітян «АУШВІЦ – ІСТОРІЯ І СИМВОЛІКА», організований Інститутом «Ткума» спільно з Міжнародним центром освіти про Аушвіц та Голокост Державного музею Аушвіц-Біркенау – одним із провідних центрів вивчення та збереження пам’яті про Голокост і злочини нацистського режиму.

24 учасники зі всієї України – вчителі історії та методисти, викладачі і музейні співробітники – зібралися разом (хоч і віртуально), аби познайомитися з сучасними методиками викладання історії Другої світової війни, нацистської окупації та Голокосту. Вже у перший день роботи семінару на учасників чекали інтерактивні заняття, презентації та дискусії від провідних науковців та освітян музею Аушвіц-Біркенау: «Аушвіц у колективній пам’яті в Україні» (Наталія Ткаченко), «Місце Пам’яті Аушвіц-Біркенау у панорамах» (Анна Станчик), «Радянські громадяни у концтаборі Аушвіц» (Дарія Яновєц).

До речі, найактивніші учасники нашого проєкту братимуть участь у другому етапі семінару, що відбудеться безпосередньо у Міжнародному центрі освіти про Аушвіц та Голокост у м. Освенцим (Польща) вже наступного, 2022 р.

Щиро дякуємо нашим партнерам з музею Аушвіц-Біркенау, а також співробітникам Інституту «Ткума» і Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» – д-ру Єгору Врадію, Ірині Піскарьовій та іншим колегам – завдяки яким цей семінар став можливим.