Заняття з історії Голокосту пройшло у Фінансово-економічному ліцеї

07 вересня для учнів 11 класу Фінансово-економічного ліцею було організовано урок з історії Голокосту. Заняття для старшокласників провів директор Інституту "Ткума" і Музею Голокосту д-р Ігор Щупак.

Під час заняття Говорили про особливості "остаточного вирішення єврейського питання" в Україні, пам'ять про Голокост та Другу світову війну, необхідність вивчення цих трагічних сторінок історії задля виховання толерантності.

"Для мене було дуже цікаво і важливо - як сприймуть учні розроблений мною курс (програма, посібники, мультимедіа), - підкреслив д-р Ігор Щупак. - Та головне - чи зрозуміє молодь, чому ми пропонуємо розглядати Голокост у широкому історичному контексті, згадуючи вірменський геноцид, Голодомор, депортацію кримських татар, геноцид у Камбоджі. Чи збагне, як історія тоталітарних режимів ХХ століття відгукується в диктатурі сучасної КНДР. Чи усвідомить, що чужого болю не буває. 
У черговий раз я вражений, наскільки уважною і розумною є наша молодь. Наскільки прагне нових знань і почуттів. Наскільки розумні очі у всіх дівчат та хлопців. Якою є радість спілкування".